Tájékoztató






Tájékoztató

Vállalkozási feltételek
ADATV√ČDELMI T√ĀJ√ČKOZTAT√ď



1.A k√©pzŇĎszerv neve: :"Multi-Hause‚ÄĚ J√°rmŇĪvezetŇĎ-oktat√≥i √©s Szolg√°ltat√≥ Bet√©ti T√°rsas√°g


2.CégformaBetéti Társaság


3.C√©gb√≠r√≥s√°gi bejegyz√©s sz√°ma: 12-06-004863


4.Sz√©khelye:  3060 P√°szt√≥, Ady E utca 3.


5.Ad√≥sz√°m:  21936881-2-12


6. Finy sz√°m:  0173-2013


7.IskolavezetŇĎ neve:  Racsk√≥ Ilona


8.Telefonsz√°ma:  +36 30 3477132 / munka napokon: 8.00 - 18.00 k√∂z√∂tt  /


9.√úgyf√©lfogad√≥ c√≠me:  3060 P√°szt√≥ FŇĎ utca 89/A


10.Web: http://www.mhbt.hu


11. maililona.racsko@gmail.com


12.√úgyf√©lfogad√°s idŇĎpontja:  minden szerda 9.00-17.00-ig. / kiv√©ve munkasz√ľneti napokon /


13.Telephely c√≠me:  3060 P√°szt√≥ FŇĎ utca 89/A


14.A tanfolyamra val√≥ felv√©tel m√≥dja:  A tanfolyamra val√≥ beiratkoz√°s szem√©lyesen lehets√©ges.


Adatv√©delmi t√°j√©koztat√≥:  V√°llalkoz√°si felt√©telek men√ľ pont alatt.


15.Az elŇĎ√≠rt eg√©szs√©gi √©s P√ĀV alkalmass√°gi vizsg√°latok:


Kategória

eg√©szs√©gi alkalmass√°g

P√ĀV alkalmass√°g

A1

motorkerékpár

1-es csoport

-


A

motorkerékpár

1-es csoport

-

B

személygépkocsi

1-es csoport                 

-


A k√∂z√ļti j√°rmŇĪvezetŇĎk eg√©szs√©gi alkalmass√°ga vizsg√°lat√°nak c√©lja annak meg√°llap√≠t√°sa, hogy a k√∂z√ļti j√°rmŇĪvezetŇĎjel√∂ltnek, illetŇĎleg a k√∂z√ļti j√°rmŇĪvezetŇĎnek nincs-e olyan betegs√©ge, amely ŇĎt a k√∂z√ļti j√°rmŇĪvezet√©sre eg√©szs√©gi szempontb√≥l alkalmatlann√° teszi.


Javasoljuk, hogy keresse fel a h√°ziorvos√°t. 


Rendk√≠v√ľli p√°lyaalkalmass√°gi vizsg√°lat sz√ľks√©ges: 


- a g√©pj√°rmŇĪ-vezet√©si gyakorlatb√≥l √∂t√∂dik sikertelen vizsg√°t k√∂vetŇĎ vizsga let√©tel√©hez,

- a rendŇĎrhat√≥s√°g, az √ľgy√©szs√©g √©s a b√≠r√≥s√°g kezdem√©nyez√©s√©re,

- a g√©pj√°rmŇĪvezetŇĎ elŇĎzetes, idŇĎszakos vagy soron k√≠v√ľli vizsg√°lat√°t v√©gzŇĎ orvos, illetŇĎleg orvosi bizotts√°g megkeres√©s√©re,

- a g√©pj√°rmŇĪvezetŇĎ munk√°ltat√≥j√°nak kezdem√©nyez√©s√©re,

- a g√©pj√°rmŇĪvezetŇĎ kezdem√©nyez√©s√©re.


16. A tanfolyamra t√∂rt√©nŇĎ felv√©tel felt√©telei:


A megszerezni k√≠v√°nt vezetŇĎi enged√©ly kiad√°s√°hoz sz√ľks√©ges, jogszab√°lyban meghat√°rozott √©letkort bet√∂lt√∂tte, vagy tanfolyami k√©pz√©s eset√©n ann√°l legfeljebb 6 h√≥nappal fiatalabb. √ćrni, olvasni tud, tov√°bb√° a vizsg√°ra bocs√°t√°s felt√©teleirŇĎl ‚Äď √≠gy k√ľl√∂n√∂sen a k√ľl√∂n jogszab√°lyokban megfogalmazott, p√°lyaalkalmass√°gi √©s k√∂zleked√©sbiztons√°gi felt√©telekrŇĎl ‚Äď igazoltan t√°j√©koztat√°sban r√©szes√ľlt, alapfok√ļ iskolai v√©gzetts√©g megl√©t√©rŇĎl nyilatkozik.


Tov√°bb√° l√°sd: 1.sz√°m√ļ f√ľggel√©k


A  k√∂z√ļti j√°rmŇĪvezetŇĎ k√©pz√©s sor√°n alkalmazand√≥ jogszab√°lyokat megtekintheti a https://magyarorszag.hu/  ">honlapon. 


A Korm√°ny 55/2018. (III. 23.) Korm. rendelete a k√∂zleked√©si alapismeretek tanfolyam √©s vizsga d√≠j√°hoz ny√ļjtott t√°mogat√°sr√≥l A Korm√°ny az  Alapt√∂rv√©ny 15.  cikk (3) bekezd√©s√©ben meghat√°rozott eredeti jogalkot√≥i hat√°sk√∂r√©ben, az  Alapt√∂rv√©ny 15.  cikk (1) bekezd√©s√©ben meghat√°rozott feladatk√∂r√©ben elj√°rva a k√∂vetkezŇĎket rendeli el: 


2018. j√ļlius 1-j√©tŇĎl a korm√°ny megt√©r√≠ti a KRESZ-tanfolyam √©s -vizsga d√≠j√°t  25 ezer forintos √©rt√©khat√°rig. 


A támogatást az a személy veheti igénybe, aki

 a ‚ÄěB‚ÄĚ kateg√≥ri√°s vezetŇĎi enged√©ly megszerz√©s√©hez sz√ľks√©ges sikeres k√∂zleked√©si alapismeretek
vizsg√°t 2018. j√ļlius 1-j√©t k√∂vetŇĎen tette le, √©s
 a vizsga napj√°n a 20. √©let√©v√©t m√©g nem t√∂lt√∂tte be.


forr√°s:  Magyar √Āllamkincst√°r


A sz√ľks√©ges igazol√°st a t√°mogat√°s ig√©nybev√©tel√©hez Aut√≥siskol√°nk √°ll√≠tja ki.


utolsó frissítés: 2018-07-05.


Beiratkoz√°shoz  sz√ľks√©ges:

√Črv√©nyes  szem√©lyi igazolv√°ny √©s lakc√≠mk√°rtya, illetve ezek m√°solata.
√Črv√©nyes jogos√≠tv√°ny  / ha m√°r van / m√°solata.
Orvosi alkalmass√°gi igazol√°s. / h√°zi orvos, illetve a tart√≥zkod√°si hely szerinti  orvos adja ki /
ElsŇĎ tand√≠j  r√©szlet, a KRESZ tanfolyam √°ra,  azaz 35.000 Ft,  4.600 Ft KRESZ vizsgad√≠j
8 általános vagy magasabb iskolai végzettséget igazoló eredeti bizonyítvány, illetve annak másolata.
Mail cím, ami nem lehet freemail és citromail.
Saj√°t telefonsz√°m.
18 √©v alatti tanul√≥ eset√©n sz√ľlŇĎ vagy gondviselŇĎ


17.Elm√©leti vizsg√°ra bocs√°t√°s felt√©telei: 


A tanfolyam elm√©leti r√©sz√©t elv√©gezte √©s az elsŇĎ vizsgajelent√©sig az adott tanfolyam megkezd√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott kevesebb, mint kilenc h√≥nap telt el,  tov√°bb√° elŇĎ√≠rt k√©pz√©si r√©sz teljes√≠t√©s√©t a k√©pzŇĎ szerv igazolja, a k√∂zleked√©si hat√≥s√°g r√©sz√©re a jelentkez√©si lapon bemutatta vagy annak elv√©gz√©se al√≥l mentes√ľlt, tov√°bb√° aki a k√∂z√ļti k√∂zleked√©si igazgat√°si feladatokr√≥l, a k√∂z√ļti k√∂zleked√©si okm√°nyok kiad√°s√°r√≥l √©s visszavon√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ rendelet alapj√°n tanfolyammentes vizsg√°t tehet. Megfelel a k√ľl√∂n jogszab√°lyokban meghat√°rozott eg√©szs√©g√ľgyi √©s p√°lyaalkalmass√°gi, valamint - √≠r√°sbeli nyilatkozata alapj√°n - a k√ľl√∂n jogszab√°lyban meghat√°rozott k√∂zleked√©sbiztons√°gi felt√©teleknek. A megszerezni k√≠v√°nt vezetŇĎi enged√©ly kiad√°s√°nak felt√©tel√©√ľl a jogszab√°lyban elŇĎ√≠rt √©letkorn√°l legfeljebb h√°rom h√≥nappal fiatalabb. Alapfok√ļ iskolai v√©gzetts√©g megl√©t√©rŇĎl a jelentkez√©si lapon nyilatkozik.

A legal√°bb alapfok√ļ iskolai v√©gzetts√©get igazol√≥ bizony√≠tv√°ny eredeti p√©ld√°ny√°t az elsŇĎ elm√©leti vizsg√°n be kell mutatni az elm√©leti vizsga helysz√≠n√©n. ennek hi√°ny√°ban a vizsga nem tarthat√≥ meg, valamint a k√ľl√∂n jogszab√°lyban meghat√°rozott m√≥don az igazgat√°si szolg√°ltat√°si d√≠jat k√©pzŇĎ szerv √ļtj√°n vagy k√∂zvetlen√ľl megfizette.

Ingyenesen el√©rhetŇĎ az √∂sszes kateg√≥ri√°ra vonatkoz√≥ KRESZ k√©rd√©sek:


edukresz.hu/vizsgakerdesek/


Amennyiben a tanul√≥ a tanfolyam kezdet√©tŇĎl sz√°m√≠tott tizenk√©t h√≥napon bel√ľl nem teszi le sikeresen az elm√©leti vizsg√°it, akkor csak a teljes tanfolyam megism√©tl√©s√©t k√∂vetŇĎen jelenthetŇĎ ism√©t elm√©leti vizsg√°ra!


E-learning / T√°voktat√°s/  

 

Az e-learning a legfejlettebb informatikai √©s oktat√°s-m√≥dszertani technol√≥gia. Elektronikus √ļton k√∂zvet√≠tik a tartalmakat, amelyekhez interneten kereszt√ľl lehet hozz√°f√©rni. A tananyagok a sz√∂veges inform√°ci√≥k mellett multim√©dia-elemek, interakt√≠v anim√°ci√≥k, szitu√°ci√≥s gyakorlatok alkalmaz√°s√°val teszik k√∂nnyen befogadhat√≥v√° √©s hat√©konyan elsaj√°t√≠that√≥v√° az ismereteket.


A tanuló:

A felhaszn√°l√°si jogosults√°g√°t m√°snak nem engedheti √°t.
A Tanul√≥ √°ltal az egyedi bejelentkez√©shez haszn√°lt felhaszn√°l√≥n√©v √©s jelsz√≥ titokban tart√°s√°√©rt felel, √©s k√∂teles halad√©ktalanul √©rtes√≠teni az iskol√°t, illetve jelszav√°t megv√°ltoztatni, ha felhaszn√°l√≥neve √©s jelszava illet√©ktelen√ľl harmadik szem√©ly tudom√°s√°ra jutott.
Az e-TIT√ĀN Rendszer haszn√°lat√°val a Tanul√≥ hozz√°j√°rul adatainak kezel√©s√©hez.
Tilos az e-learning tananyagot vagy annak részeit, beleértve a médiaelemeket, szövegeket bármilyen más módon felhasználni, illetve tilos másolni, továbbadni, többszörözni, átdolgozni, harmadik személynek átadni.
Az e-TIT√ĀN Rendszer haszn√°lata √©s az e-learning k√©pz√©s elv√©gz√©se sor√°n a Rendszerben a Tanul√≥ sz√°m√≠t√≥g√©p√©nek egyes adatai √©s IP c√≠mei napl√≥z√°sra ker√ľlnek, az e-TIT√ĀN Rendszer a k√©pz√©s ideje alatt √©s a jogszab√°lyban meghat√°rozott ideig adatb√°zis√°ban manipul√°lhatatlanul r√∂gz√≠ti a Tanul√≥ aktu√°lis k√©pz√©sben t√∂rt√©nŇĎ elŇĎrehalad√°s√°t, a Rendszerben elt√∂lt√∂tt idej√©t, √©rt√©keli √©s r√∂gz√≠ti a Tanul√≥ e-learning keretrendszer szerinti ellenŇĎrzŇĎ k√©r√©sekre adott v√°laszait, eredm√©nyeit.

A tananyagok el√©rhetŇĎs√©g√©nek idŇĎkorl√°tja van: az elsŇĎ bel√©p√©s d√°tum√°t√≥l sz√°m√≠t. A 60 √≥ra vagy 90 nap a tananyag tanulm√°nyoz√°s√°ban t√©nylegesen elt√∂lt√∂tt idŇĎt jelenti. Ha a rendelkez√©sre √°ll√≥ idŇĎ felhaszn√°l√°sra ker√ľl, a tananyag el√©rhetŇĎs√©ge megszŇĪnik, de lehetŇĎs√©ged van p√≥tk√©pz√©s rendel√©s√©re. A p√≥tk√©pz√©sre ford√≠that√≥ idŇĎ: 10 √≥ra vagy 30 nap.


A gyakorlati tanfolyam érvényességi ideje


√Črv√©nyben maradt az eddigi rendelet, hogy a sikeres KRESZ vizsg√°t√≥l sz√°m√≠tva 2 √©ven, azaz 24 h√≥napon bel√ľl kell  sikeres forgalmi vizsg√°t tenni! 


18. J√°rmŇĪkezel√©si  vizsg√°ra:


Csak az bocs√°that√≥, aki a tanfolyam elm√©leti r√©sz√©t igazoltan elv√©gezte, ‚Äď vagy azok teljes√≠t√©se al√≥l felment√©st kapott -  a k√∂telezŇĎ √≥r√°kat levezette.


19.Forgalmi vizsg√°ra: 


Csak az bocs√°that√≥, aki sikeres j√°rmŇĪkezel√©si, vagy rutin vizsg√°t tett, kiv√©tel ‚Äď B kateg√≥ri√°s k√©pz√©s ‚Äď √©s a k√∂telezŇĎ √≥r√°kat levezette √©s menett√°vols√°gokat igazoltan teljes√≠tette.

Felh√≠vjuk a figyelmet, hogy az oktat√°s sor√°n az √≥ra megkezd√©se elŇĎtt √©s befejez√©se ut√°n a vezet√©si kartont a tanul√≥nak al√° kell √≠rnia.

Amennyiben a vezet√©si karton nincs, vagy nem helyesen van kit√∂ltve, a gyakorlati √≥ra nem gyakorlati √≥r√°nak, hanem a tanul√≥ r√©sz√©rŇĎl enged√©ly n√©lk√ľli j√°rmŇĪvezet√©snek, az oktat√≥ r√©sz√©rŇĎl pedig j√°rmŇĪvezet√©s enged√©ly n√©lk√ľli √°tenged√©s√©nek minŇĎs√ľl. Az enged√©ly n√©lk√ľli j√°rmŇĪvezet√©s, illetve annak √°tenged√©se szab√°lys√©rt√©s, ami p√©nzb√≠rs√°ggal, s√ļlyosabb esetben a vezetŇĎi enged√©ly bevon√°s√°val, illetve eltilt√°ssal j√°r.

 Amennyiben a tanul√≥ az ‚ÄěA1‚ÄĚ kateg√≥ria megszerz√©s√©vel kapcsolatos tanfolyami k√©pz√©sen ‚ÄěB‚ÄĚ kateg√≥ri√°ban √©rv√©nyes vezetŇĎi enged√©llyel vesz r√©szt, a gyakorlati k√©pz√©sen az elm√©leti tant√°rgyakb√≥l tett sikeres vizsg√°t megelŇĎzŇĎen is r√©szt vehet.


 20. A vizsgaigazol√°s kiad√°s√°nak felt√©tele:


VezetŇĎi enged√©ly kiad√°s√°val kapcsolatos inform√°ci√≥k:

A sikeres forgalmi vizsg√°r√≥l a k√∂zleked√©si hat√≥s√°g vizsgaigazol√°st √°ll√≠t ki, amelyet a sikeres vizsg√°t k√∂vetŇĎ h√°rom munkanapon bel√ľl elektronikus √ļton tov√°bb√≠t az illet√©kes k√∂zleked√©si igazgat√°si hat√≥s√°g r√©sz√©re.
A tanul√≥ a megszerezni k√≠v√°nt k√©pes√≠t√©shez sz√ľks√©ges egy√©b igazol√°sok (pl. elsŇĎseg√©lyny√ļjt√°s ismeretek megszerz√©s√©nek igazol√°sa, orvosi alkalmass√°gi igazol√°s)
birtok√°ban kezdem√©nyezheti az illet√©kes k√∂zleked√©si igazgat√°si hat√≥s√°gn√°l (okm√°nyiroda) a vezetŇĎi enged√©ly ki√°ll√≠t√°s√°t.
Ha m√°r van vezetŇĎi enged√©lye, kateg√≥riabŇĎv√≠t√©sre vigye mag√°val.
K√ľlf√∂ldiekn√©l felt√©tel az √©rv√©nyes tart√≥zkod√°si enged√©ly (legal√°bb 6 h√≥nap), vagy √°lland√≥ bejelentett magyarorsz√°gi lakc√≠m. Az √°lland√≥ bejelentett magyarorsz√°gi lakc√≠m megl√©te magyar √°llampolg√°r eset√©ben is felt√©tel. A k√∂z√ļti elsŇĎseg√©ly ny√ļjt√°si ismeretek megszerz√©se, illetve a felment√©s alapj√°ul szolg√°l√≥ okirat bemutat√°sa, valamint az alapfok√ļ iskolai v√©gzetts√©g   megfelelŇĎ hitelt √©rdemlŇĎ igazol√°sa, amely igazolhat√≥:szem√©lyazonos√≠t√≥ okm√°nyokba Magyarorsz√°gon bejegyzett, saj√°t jogon szerzett doktori  c√≠mmel.

Az iskolai v√©gzetts√©g igazol√°s√°ra sz√≥l√≥ okm√°ny eredeti-, vagy k√∂zjegyzŇĎ, vagy a ki√°ll√≠t√≥ √°ltal hiteles√≠tett p√©ld√°ny√°val, k√ľlf√∂ldi bizony√≠tv√°nyok √©s oklevelek eset√©n az eredeti okm√°nnyal √©s annak hiteles ford√≠t√°s√°val, (a hiteles ford√≠t√°s nem k√∂telezŇĎ, ha az oklev√©l vagy bizony√≠tv√°ny adott tartalm√°ban √©s form√°j√°ban szerepel a k√∂zleked√©si hat√≥s√°g √°ltal l√©trehozott ‚ÄěBizony√≠tv√°ny √©s oklev√©l mintat√°r‚ÄĚ- ban), valamint

A k√ľlf√∂ldi bizony√≠tv√°nyok √©s oklevelek eset√©n olyan - hat√°sk√∂rrel rendelkezŇĎ - magyar hat√≥s√°g √°ltal hozott elismerŇĎ hat√°rozattal, honos√≠t√°si z√°rad√©kkal, hat√≥s√°gi bizony√≠tv√°nnyal, hat√≥s√°gi igazol√°ssal, t√°j√©koztat√°ssal vagy h√°rom h√≥napn√°l nem r√©gebbi Magyarorsz√°gon felsŇĎoktat√°si int√©zm√©ny √°ltal ki√°ll√≠tott hallgat√≥i jogviszony igazol√°ssal, amely kimondja, hogy az adott bizony√≠tv√°ny vagy oklev√©l legal√°bb alapfok√ļ v√©gzetts√©get igazol, vagy annak megl√©t√©t elŇĎfelt√©telezi.


21.K√∂telezŇĎ √≥rasz√°mok:


l√°sd: 2.sz√°m√ļ f√ľggel√©k


22.V√°laszthat√≥ j√°rmŇĪt√≠pusok:


J√°rmŇĪ t√≠pus


Fiat Punto

Oktató neve


Angyal Béla Csaba


Citroen SAXO 1.5 D

Angyal Zsolt Zolt√°n


Toyota Yaris 1.3

Budav√°ri Gyula


Suzuki Swift Sedan 1.3

Opel Corsa -c 1.7

Krajcsi Istv√°n Ferenc

Luk√°cs Attila


Toyota Yaris

Olasz Roland


Yamaha SR 125

Olasz Roland


Yamaha 3vd TDM850

 Dacia Sandero                                   

Olasz Roland

Peleskei Tam√°s


 

Az oktat√≥val t√∂rt√©nŇĎ szem√©lyes tal√°lkoz√°s alkalm√°val egyeztetik a gyakorlati vezet√©s idŇĎpontj√°t.(napokat, √≥r√°kat) Az ‚ÄěA1‚ÄĚ, √©s ‚ÄěA‚ÄĚ kateg√≥ri√°k oktat√°s√°n√°l, lehetŇĎs√©g van saj√°t motorker√©kp√°r haszn√°lat√°ra is. 

A szem√©lyi igazolv√°nyt √©s, ha m√°r rendelkezik vezetŇĎi enged√©llyel minden oktat√°si √≥r√°ra √©s vizsg√°ra vinni kell! Ha orvosi alkalmass√°gi korl√°toz√°sa van a tanul√≥nak ( szem√ľveg, kontaktlencse, hall√≥k√©sz√ľl√©k) k√∂teles mind a vezet√©si √≥r√°k sor√°n mind a vizsg√°kon tartal√©k szem√ľveget, kontaktlencs√©t vagy hall√≥k√©sz√ľl√©ket- tartal√©k elemet stb. mag√°n√°l tartani. Amennyiben ezek hi√°nya miatt nem tarthat√≥ meg a vizsga, akkor a tanul√≥t terheli a d√≠jfizet√©si k√∂telezetts√©g. ( p√≥tvizsga d√≠j)


A k√©tkerekŇĪ j√°rmŇĪvek vezetŇĎinek oktat√°sa sor√°n a tanul√≥ felszerel√©se:


 buk√≥sisak,
 szem√ľveg (a buk√≥sisak kialak√≠t√°s√°t√≥l f√ľggŇĎen),
 protektoros hossz√ļnadr√°g (nadr√°gba vagy nadr√°gra illeszthetŇĎ t√©rdprotektorral) 
 √©s protektoros dzseki  (dzsekibe vagy dzsekire illeszthetŇĎ
 k√∂ny√∂k- √©s gerincprotektorral),
 protektoros kesztyŇĪ,
 magas sz√°r√ļ, z√°rt cipŇĎ vagy csizma

A motorker√©kp√°r vezet√©s oktat√°s sor√°n ‚Äď a szakoktat√≥ k√∂zvetlen beavatkoz√°si lehetŇĎs√©g√©nek hi√°nya miatt ‚Äď a tanul√≥ minŇĎs√ľl vezetŇĎnek, annak minden joghat√°s√°val.

23.Hi√°nyz√°sok:


A tantermi tanfolyamon val√≥ r√©szv√©tel k√∂telezŇĎ. Az elm√©leti oktat√°s √≥rasz√°mainak  t√©mak√∂r√∂nk√©nt 10% - n√°l kevesebb hi√°nyz√°s√°t √∂n√°ll√≥ felk√©sz√ľl√©ssel is lehet p√≥tolni. EttŇĎl  magasabb √≥rasz√°m√ļ hi√°nyz√°s eset√©n a tanul√≥ sz√°m√°ra - azon t√©mak√∂r√∂kbŇĎl, melyeken a tanul√≥ nem vett r√©szt - p√≥tfoglalkoz√°st kell tartani.

A gyakorlati oktat√°sr√≥l val√≥ t√°voll√©tet, a megbesz√©lt foglalkoz√°s elŇĎtt ‚Äď 48 √≥r√°val - k√∂vetkezm√©ny n√©lk√ľl le lehet mondani. A t√°volmarad√°s - az alap√≥rasz√°m eset√©n - p√≥t√≥ra befizet√©s√©nek k√∂telezetts√©g√©vel j√°r.


24.A tandíj befizetésének módja:


l√°sd: 3. sz√°m√ļ f√ľggel√©k


Valamint:


A tand√≠j √©s vizsgad√≠j befizet√©se t√∂rt√©nhet  r√©szletfizet√©ssel, k√©szp√©nzzel, √°tutal√°ssal. P√≥t √≥ra ig√©nyl√©se az iskolavezetŇĎn√©l vagy az oktat√≥n√°l t√∂rt√©nhet.


25.Felmentések:


A mozg√°skorl√°tozott, a siket, valamint az olyan tanul√≥t, aki a magyar nyelvet nem besz√©li, a tanfolyam elm√©leti tant√°rgyainak tantermi foglalkoz√°sain val√≥ r√©szv√©tele al√≥l - k√©r√©s√©re - az iskolavezetŇĎ mentes√≠ti. Az elm√©leti vizsga sz√°m√≠t√≥g√©p ig√©nybev√©tel√©vel, vagy √≠r√°sban tehetŇĎ le. Sz√≥ban, indokolt esetben tolm√°cs k√∂zremŇĪk√∂d√©s√©vel vizsg√°zhat az, aki hi√°nyos magyar nyelvi ismeretei miatt a magyar nyelvet nem √©rti, illetve az eg√©szs√©gi √°llapot√°b√≥l k√∂vetkezŇĎen √≠r√°sra k√©ptelen, √©s erre a fel√ľgyelettŇĎl k√©relemre enged√©lyt kapott. Az egy√©b - vizsga - al√≥li felment√©st az iskolavezetŇĎ k√©r√©s√©re a csatolt √©s hiteles√≠tett okirat m√°solata alapj√°n a K√∂zleked√©si hat√≥s√°g  erre jogosult vezetŇĎje adhat.


26.√Āthelyez√©s:


Ha a Tanul√≥ m√°sik k√©pzŇĎszervn√©l szeretn√© folytatni tanulm√°nyait, h√°romp√©ld√°nyos formanyomtatv√°nyon: ‚ÄěK√©pz√©si Igazol√°s‚ÄĚ on

igazoljuk az addig teljes√≠tett oktat√°st. / 3 munka nap /

K√©t p√©ld√°nyt √°tadunk a Tanul√≥nak. Egy p√©ld√°ny marad az Aut√≥siskol√°nkn√°l. Ezek ut√°n a fogad√≥ k√©pzŇĎszerv int√©zkedik az illet√©kes K√∂zleked√©si Fel√ľgyelŇĎs√©gn√©l.

18 √©ven aluli Tanul√≥ k√©relm√©t a sz√ľlŇĎnek/gondviselŇĎnek is al√° kell √≠rnia.

A k√©pz√©si igazol√°s kiad√°s√°val egy idŇĎben ‚Äď √≠r√°sos k√©relemre ‚Äď a fel nem haszn√°lt befizetett d√≠jakat a kezel√©si k√∂lts√©g √©s a kapott kedvezm√©nyek levon√°s√°val visszafizetj√ľk:

‚ÄĚ Kiad√°si P√©nzt√°rbizonylat‚ÄĚ-on. 21 munkanapon  bel√ľl. 

A kezel√©si k√∂lts√©g a mindenkori k√©pz√©si √∂sszeg 10 %-a, de minimum 5000.- Ft.  

Nem t√©r√≠t√ľnk vissza elm√©leti tand√≠jat, illetve a  Korm√°nyhivatal K√∂zleked√©si Fel√ľgyelŇĎs√©g√©re m√°r befizetett vagy √°tutalt vizsgad√≠jat.

A kifizetett e-learning tanfolyam (t√°voktat√°s) d√≠ja vissza nem k√∂vetelhetŇĎ!  A megkezdett e-learning tanfolyam tantermi tanfolyamon nem folytathat√≥.


 


27.Oktatási helyszínek:


Tanterem:3060 P√°szt√≥ FŇĎ utca 89/A

Tanp√°lya:3100 Salg√≥tarj√°n, Erd√©sz √ļt 36. 


28.Fel√ľgyeleti szerv :


N√≥gr√°d Megyei Korm√°nyhivatal MŇĪszaki Enged√©lyez√©si √Čs Fogyaszt√≥v√©delmi FŇĎoszt√°ly

N√≥gr√°d Megyei Korm√°nyhivatal K√∂zleked√©si Fel√ľgyelŇĎs√©ge

√öt√ľgyi Oszt√°ly

FŇĎoszt√°lyvezetŇĎ: Bal√°zs B√©la 

Cím: 3100 Salgótarján, Karancs u. 54.
Telefonsz√°m: 06 (32) 521-291
Fax: 06 (32) 521-290
Levelezési cím: 3101 Salgótarján, Pf.: 147



A V√°llal√°si felt√©telekben k√ľl√∂n nem szab√°lyozott k√©rd√©sekben alapvetŇĎen a 24/2005 (IV.21) GKM rendeletben (tov√°bbiakban Rendelet) le√≠rtak √©s a Ptk-ban foglaltak az ir√°nyad√≥k.

                                                                     

29.Vizsgázó joga és kötelessége:


A vizsg√°z√≥t megilletik jogok, √ļgymint:


a személyiségi jogok,

az információs és adatvédelmi jogok,

a levelezéshez és magántitokhoz való jog,

a jogorvoslati és panaszjog,

az egészségvédelemhez való jog, valamint

annak a joga, hogy ne √©rje h√°tr√°nyos megk√ľl√∂nb√∂ztet√©s.

a k√©pz√©s megkezd√©se elŇĎtt t√°j√©koz√≥dni, megismerni a k√©pzŇĎszerv v√°llalkoz√°si felt√©teleit.

az egyeztetett j√°rmŇĪvezet√©si √≥r√°kat legal√°bb 48 √≥r√°val elŇĎbb lemondani 

a tanul√≥ 48 √≥r√°val a gyakorlati oktat√°s kezd√©se elŇĎtt mondhatja le a vezet√©st.

k√©sŇĎbbi √©rtes√≠t√©s, illetve meg nem jelen√©s eset√©n az aktu√°lis √≥rad√≠j visszat√©r√≠t√©s√©re, illetve annak ig√©nybev√©tel√©re nincs lehetŇĎs√©g.

titoktart√°st k√∂vetelni a k√©pzŇĎszervtŇĎl √©s az oktat√≥t√≥l szem√©lyis√©gi jogait √©rintŇĎ k√©rd√©sekben.


A vizsgázónak kötelessége:


A vizsga idŇĎpontj√°ban pontosan, kultur√°ltan megjelennie. Amennyiben a vizsg√°z√≥ k√©sne, vagy nem jelenne meg - √ļj vizsgaidŇĎpont - csak a vizsgad√≠j ism√©telt megfizet√©se ut√°n kaphat. A vizsga megkezd√©se elŇĎtt nyilatkoznia kell arr√≥l, hogy alkohol, vagy k√°b√≠t√≥szer hat√°sa alatt nem √°ll. Tudom√°sul veszi azt, hogy ha a vizsga eredm√©ny√©t b√°rmilyen m√≥don befoly√°solni pr√≥b√°lja, az a vizsga azonnali befejez√©s√©t jelenti, majd jegyzŇĎk√∂nyv k√©sz√ľl az esetrŇĎl.

a k√©pz√©si szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©geit betartani

a foglalkoz√°sokon j√≥zan, kipihent, k√∂zleked√©sbiztons√°gi szempontb√≥l alkalmas √°llapotban megjelenni,   azokon akt√≠van k√∂zremŇĪk√∂dni, kultur√°ltan viselkedni

a tan√≥r√°k- √©s vizsg√°k d√≠j√°t elŇĎre megfizetni

a tanfolyami √≥r√°kra k√©sz√ľlni, az oktat√≥ utas√≠t√°sait betartani

a munkav√©delmi elŇĎ√≠r√°sokat betartani

a megbesz√©lt gyakorlati vezet√©si √≥r√°kon idŇĎben megjelenni (48 √≥r√°val elŇĎre lemondani)

késés esetén az oktatóra legfeljebb 20 percet várni

a hiányzást pótolni

a szakoktat√≥ k√©s√©se eset√©n a k√©sett idŇĎt a szakoktat√≥ k√∂teles oktat√°ssal p√≥tolni, viszont a tanul√≥i k√©s√©st nem k√∂telezŇĎ a szakoktat√≥nak leoktatnia.

forgalmi vizsga elŇĎtt nyilatkozatot tenni


A szerzŇĎd√©sben r√∂gz√≠tett adatai vagy b√°rmely, a jelentkez√©shez bemutatott okm√°ny√°nak v√°ltoz√°s√°t 3 munkanapon bel√ľl √≠r√°sban bejelentetni az aut√≥siskol√°nak.

Az elsŇĎ k√∂zleked√©si ismeretek vizsg√°ja ut√°n v√°ltozott, fent eml√≠tett adatokat a K√∂zleked√©si Fel√ľgyelŇĎs√©g-nek is k√∂teles bejelenteni. Am√≠g ez nem t√∂rt√©nik meg, vizsg√°ra nem ki√≠rhat√≥ illetve a vizsg√°r√≥l kih√ļz√°sra ker√ľl.

Amennyiben megadott szem√©lyes adatai nem egyeznek meg az azonos√≠t√≥ okm√°nyaiban szereplŇĎ adatokkal, √ļgy az illet√©kes hat√≥s√°gok a hat√≥s√°gi vizsg√°kon val√≥ r√©szv√©tel√©t, illetve vezetŇĎi enged√©ly√©nek kiad√°s√°t megtagadhatj√°k.

A gyakorlati oktat√≥nak a vezet√©sre ir√°nyul√≥ utas√≠t√°sait a legjobb tud√°sa szerint k√∂teles betartani. Tanul√≥ a szerzŇĎd√©s al√°√≠r√°s√°val tudom√°sul veszi, hogy a gyakorlati k√©pz√©sen √©s a vizsg√°n saj√°t felelŇĎss√©g√©re haszn√°lja az oktat√≥ j√°rmŇĪvet √©s vezet√©sre alkalmas √°llapotban jelenik meg. Baleset eset√©n az iskol√°val szemben sem erk√∂lcsi, jogi, anyagi k√∂vetel√©ssel nem l√©phet fel.


30.Vizsgadíjak és azok megfizetésének módja:


A 84/2009. (XII. 20.) KHEM rendelet alapj√°n,  kell megfizetni.

l√°sd: 3. sz√°m√ļ f√ľggel√©k

Az esetleges pótvizsgadíjak megegyeznek az alapvizsgák díjaival.

A  vizsgad√≠jakat a Tanul√≥ a N√≥gr√°d Megyei Korm√°nyhivatal K√∂zleked√©si Fel√ľgyelŇĎs√©g√©n  p√©nzt√°ri √≥r√°kban fizetheti be. 

C√≠m: 3100 Salg√≥tarj√°n, Karancs √ļt 54.

Pénztári órák:

H√©tfŇĎ-cs√ľt√∂rt√∂k :  8.00-14.30

P√©ntek:                8.00-12.00       


l√°sd: 3. sz√°m√ļ mell√©klet


K√ľlf√∂ldi √°llampolg√°rok r√©sz√©re, csak az elŇĎ√≠rt idŇĎtartam√ļ, bejelentett lakc√≠m alapj√°n adhat√≥ ki a vezetŇĎi enged√©ly.

A ‚ÄěSzem√©lyazonos√≠t√≥ Igazolv√°ny‚ÄĚ-t, megl√©vŇĎ "VezetŇĎi Enged√©ly"-t  minden vizsg√°ra vigye mag√°val √©s ezek √©rv√©nyess√©g√©t idŇĎben ellenŇĎrizze!   Ennek hi√°ny√°ban a vizsga nem tarthat√≥ meg!

 

1. sz√°m√ļ f√ľggel√©k


√Čletkori felt√©telek a beiskol√°z√°shoz:


¬∑‚Äě A1‚ÄĚ alkateg√≥ria: aki a 16. √©let√©v√©t bet√∂lt√∂tte, vagy ann√°l legfeljebb 6 h√≥nappal fiatalabb

¬∑‚ÄěA‚ÄĚ kateg√≥ria: aki a 24. √©let√©v√©t bet√∂lt√∂tte, vagy ann√°l legfeljebb 6 h√≥nappal fiatalabb  vagy aki legal√°bb k√©t √©ve rendelkezik ‚ÄěA2‚ÄĚ alkateg√≥ri√°ba tartoz√≥ g√©pj√°rmŇĪre     √©rv√©nyes√≠tett bejegyz√©ssel

-‚ÄěB‚ÄĚ kateg√≥ria: aki a 17. √©let√©v√©t bet√∂lt√∂tte, vagy ann√°l legfeljebb 6 h√≥nappal fiatalabb


√Čletkori felt√©telek a vizsg√°ra bocs√°t√°shoz:


Elmélet:


¬∑‚ÄěA1‚ÄĚ alkateg√≥ria: aki a 16. √©let√©v√©t bet√∂lt√∂tte, vagy ann√°l legfeljebb 3 h√≥nappal fiatalabb

- ‚ÄěA‚ÄĚ kateg√≥ria: aki 24. √©let√©v√©t bet√∂lt√∂tte, vagy ann√°l legfeljebb 3 h√≥nappal fiatalabb

¬∑‚ÄěB‚ÄĚ kateg√≥ria: aki a 17. √©let√©v√©t bet√∂lt√∂tte, vagy ann√°l legfeljebb 3 h√≥nappal fiatalabb

 

Gyakorlat:


 jogszab√°lyban a vezetŇĎi enged√©ly kiad√°s√°nak felt√©tel√©√ľl elŇĎ√≠rt √©letkort bet√∂lt√∂tte

 

2. sz√°m√ļ f√ľggel√©k

K√∂telezŇĎ √≥rasz√°mok a k√∂z√ļti j√°rmŇĪvezetŇĎ-k√©pzŇĎ tanfolyamokon


Kategória

Alapismeretek

Elm√©leti √©s B√ľ tant√°rgyak

J√°rmŇĪvezet√©si gyakorlat

Megjegyzés



ő£ √≥ra

K

Je

Sz√ľ

Fl-2

Mu

B√ľ

ő£√≥ra

A

F

F/v

F/o

F/h

F/é

F/k

M



A1,

22

X

X

X

-

-

-

16

6

10

8

2

-

-

-

240



A11)

3

X

X

X

-

-

-

2

1

1

1

-

-

-

-

30









































A4)

-

-

-

-

-

-

-

12

4

8

6

2

-

-

-

180

11. § (5) bekezdés


A5)

3

X

X

X

-

-

-

8

2

6

4

2




120



A2)

-

-

-

-

-

-

-

16

6

10

8

2




240

11. § (5) bekezdés


A3)

3

X

X

X

-

-

-

10

4

6

4

2




150



A6)

22

X

X

X

-

-

-

26

10

16

11

5




390



B

28

X

X

X

-

-

-

29

9

20

14

4

-

2

-

580




Rövidítések:












K

= Közlekedési alapismeretek

A

= Alapoktat√°s








Je

= J√°rmŇĪvezet√©s elm√©lete

F

= FŇĎoktat√°s








Sz√ľ

= Szerkezeti √©s √ľzemeltet√©si ismeretek

F/v

= városi vezetés








B√ľ

= Biztons√°gi ellenŇĎrz√©s √©s √ľzemeltet√©s

F/o

= orsz√°g√ļti vezet√©s








Mu

= Munkav√©delem, tŇĪzv√©delem, sz√°ll√≠t√°s

F/h

= hegyvidéki vezetés








F 1-2

= F 1-2 sz√°m√ļ trolibusz jelz√©si √©s forgalmi

F/é

= éjszakai vezetés









utasítás

F/k

= vezet√©s k√∂nnyŇĪ terepen








1) √©rv√©nyes B kateg√≥ri√°s vezetŇĎi enged√©ly eset√©n.











2) A1 alkateg√≥ria megszerz√©s√©t k√∂vetŇĎ  2 √©ven bel√ľl











3) A1 alkateg√≥ria  2 √©ven t√ļl











4) A korl√°tozott vagy A2 alkateg√≥ria megszerz√©s√©t k√∂vetŇĎ k√©t √©ven bel√ľl











5) A korl√°tozott vagy A2 alkateg√≥ria megszerz√©s√©t k√∂vetŇĎ k√©t √©ven t√ļl











6) amennyiben bet√∂lt√∂tte 24. √©let√©v√©t √©s nem rendelkezik legal√°bb k√©t √©ves A2 alkateg√≥ri√°s vezetŇĎi enged√©llyel.












 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Elm√©leti oktat√°si √≥r√°k idŇĎtartama:      1 oktat√°si √≥ra 45 perc

 Gyakorlati oktat√°si √≥r√°k idŇĎtartama:  1 oktat√°si √≥ra 50 perc


l√°sd:3.sz√°m√ļ f√ľggel√©k


A tanfolyami k√©pz√©s d√≠jai:  

 
√Ārlista




"A1" kategória (min.120 cm3 és max. 11 kw-os motorkerékpár)":


   -elm√©leti k√©pz√©s:  (28  tan√≥ra):                                   35.000 Ft 
  
   -E-learning oktat√°s eset√©n: 60 √≥ra / 90 nap              
   -gyakorlati k√©pz√©s (16 tan√≥ra + 1 vizsga √≥ra):            51.000 Ft / 3.000 Ft / √≥ra /

   -p√≥t√≥ra :                                                                         3.000 Ft / √≥ra

     tand√≠j √∂sszesen:                                                         86.000 Ft     

     Vizsgad√≠jak

           -elm√©let:                                                               4.600 Ft

           -j√°rmŇĪkezel√©s:                                                      4.700 Ft

           -forgalom:                                                           11.000 Ft

      vizsgad√≠j √∂sszesen:                                                  20.300 Ft

      

"A1" kategória érvényes "B" kategóriával:





   -elm√©leti k√©pz√©s:  (3 tan√≥ra):                                       35.000 Ft
   -E-learning oktat√°s eset√©n: 60 √≥ra / 90 nap              
   -gyakorlati k√©pz√©s:                                                        9.000 Ft  / 3.000 Ft / √≥ra/

   -p√≥t√≥ra:                                                                          3.000 Ft / √≥ra

   tand√≠j √∂sszesen:                                                           44.000 Ft

      Vizsgad√≠jak

           -elm√©let:                                                                4.600 Ft

           -forgalom:                                                            11.000 Ft

       vizsgad√≠j √∂sszesen:                                                  15.600 Ft

"A" kategória (min. 40 kw -os motorkerékpár, min 595 cm3 ):



   -elm√©leti k√©pz√©s:  (28  tan√≥ra):                                    35.000 Ft 
   -E-learning oktat√°s eset√©n: 60 √≥ra / 90 nap                
   -gyakorlati k√©pz√©s (26 tan√≥ra + 1 vizsga √≥ra):             81.000 Ft / 3.000 Ft / √≥ra/

   -p√≥t√≥ra:                                                                           3.000 Ft / √≥ra

tand√≠j √∂sszesen:                                                                116.000 Ft     

     Vizsgad√≠jak

           -elm√©let:                                                                 4.600 Ft

           -j√°rmŇĪkezel√©s:                                                        4.700 Ft

           -forgalom:                                                             11.000 Ft

      vizsgad√≠j √∂sszesen:                                                   20.300 Ft

 

"B" kategória (személygépkocsi):





   -elm√©leti k√©pz√©s:  (28 tan√≥ra):                                       35.000 Ft 
   -E-learning oktat√°s eset√©n: 60 √≥ra / 90 nap                                           
   -gyakorlati k√©pz√©s (29 tan√≥ra + 1 vizsga √≥ra):             135.000 Ft / 4.500 Ft / √≥ra 

   -p√≥t√≥ra                                                                              4.500 Ft  / √≥ra

    tand√≠j √∂sszesen:                                                            170.000 Ft     

     Vizsgad√≠jak

           -elm√©let:                                                                  4.600 Ft

           -forgalom:                                                              11.000 Ft

      vizsgad√≠j √∂sszesen:                                                    15.600 Ft


Részletfizetés:

B-kategória:


Tanfolyamdíj

Vizsgadíj

√Ėsszesen

1.       r√©szlet

Elmélet tanfolyam díj

35.000.- Ft

4.600.- Ft

39.600.- Ft

2.       r√©szlet

Gyakorlat 10 óra

45.000.- Ft45.000.- Ft

3.       r√©szlet

Gyakorlat városi forgalom 10 óra

45.000.- Ft

45.000.- Ft

4.       r√©szlet

Gyakorlat városi forgalom 10 óra

45.000.- Ft

 11.000.- Ft56.000.- Ft


√Ėsszesen

170.000.- Ft

15.600.- Ft

185.600.- Ft



Motorb√©rl√©s: az ‚ÄěA1, √©s A‚ÄĚ kateg√≥ria d√≠ja 3.000 Ft/√≥ra.

VezetŇĎi enged√©ly ki√°ll√≠t√°s√°nak  d√≠ja: 4.000 Ft  / az elsŇĎ ingyenes /     

Eg√©szs√©g√ľgyi alkalmass√°gi vizsg√°lat d√≠ja: 7.200 Ft


Hat√≥s√°gi Vizsga felk√©sz√≠t√©s 12 √≥ra / 30 nap: 7.000 Ft



Theoretical Training for Category ’B’

‚ÄěB‚ÄĚ kateg√≥ri√°s hat√≥s√°gi k√©pz√©s 
(angol nyelven)

90 nap / 60 √≥ra   

44.000 Ft


Theoretische Ausbildung Klasse B

‚ÄěB‚ÄĚ kateg√≥ri√°s hat√≥s√°gi k√©pz√©s 
(német nyelven)

90 nap / 60 óra

44.000 Ft


Az √°rv√°ltoztat√°s  jog√°t elŇĎzetes t√°j√©koztat√°s n√©lk√ľl fenntartjuk!


A d√≠jak megv√°ltoztat√°s√°nak jog√°t a k√©pzŇĎszerv a k√©pz√©s b√°rmely idŇĎszak√°ban fenntartja
/elmélet, gyakorlat/. A már befizetett TANFOLYAM díjra a változás nem vonatkozik.


A vezetési órák díját csak a sikeres elmélet vizsga után kell kezdeni fizetni.



*(megfelelŇĎ √≥rasz√°mot l√°sd 2.sz√°m√ļ f√ľggel√©k)

 

A befizet√©s t√∂rt√©nhet egy √∂sszegben vagy r√©szletekben.  Az elm√©leti tand√≠jat beiskol√°z√°skor kell teljes√≠teni. A gyakorlati vezet√©s d√≠j√°t pedig 10 √≥r√°nk√©nt, elŇĎre kell teljes√≠teni.

Tand√≠j alatt a teljes k√©pz√©si szolg√°ltat√°st kell √©rteni, m√©g akkor is, ha az r√©szletekben lett meghat√°rozva √©s megfizetve. Tand√≠jat k√©szp√©nzben fizetheti be a tanul√≥ az Aut√≥siskola irod√°j√°ban , nyitvatart√°si idŇĎben, illetŇĎleg √°tutal√°ssal az Aut√≥siskola sz√°ml√°j√°ra.

A tand√≠j √°r√°b√≥l az iskola kedvezm√©nyeket adhat. A k√ľl√∂nb√∂zŇĎ kedvezm√©nyek √∂ssze nem vonhat√≥k.

B√°rmilyen t√≠pus√ļ fizet√©s elmarad√°s eset√©n a tanul√≥ tanfolyamra, vizsg√°ra nem jelenthetŇĎ, illetve arr√≥l k√ľl√∂n √©rtes√≠t√©s n√©lk√ľl kih√ļzhat√≥. Amennyiben a vizsg√°r√≥l m√°r nem h√ļzhat√≥ ki , akkor az meg nem jelen√©snek sz√°m√≠t √©s a vizsgad√≠jat be kell, hogy fizesse. 


A k√©pzŇĎ szerv fenntartja mag√°nak a jogot, hogy a tanul√≥val egyoldal√ļan  szerzŇĎd√©st bontson, ha a tanul√≥ fizet√©si k√∂telezetts√©geit idŇĎben nem teljes√≠ti.


K√©pz√©si SzerzŇĎd√©s:


l√°sd: 4. sz√°m√ļ f√ľggel√©k

                                                                                 

VIZSG√ĀK HELYSZ√ćNEI:



Elm√©leti vizsg√°k:      N√≥gr√°d Megyei Korm√°nyhivatal K√∂zleked√©si Fel√ľgyelŇĎs√©ge 

                                3100 Salg√≥tarj√°n, Karancs √ļt 54.

Gyakorlati vizsg√°k:  N√≥gr√°d Megyei Korm√°nyhivatal K√∂zleked√©si Fel√ľgyelŇĎs√©ge

                                3100 Salg√≥tarj√°n, Karancs √ļt 54.

                                3100 Salg√≥tarj√°n Erd√©sz √ļt 36.

ElsŇĎseg√©lyny√ļjt√≥i vizsga:

                               3100 Salg√≥tarj√°n Bart√≥k B√©la √ļt 10



ElsŇĎseg√©lyny√ļjt√≥i tanfolyam √©s vizsga:


Az elsŇĎseg√©ly-ny√ļjt√°si ismeretek megszerz√©s√©t tan√ļs√≠t√≥ Igazol√°s bemutat√°sa al√≥li mentes√≠t√©sek:


- az orvostudományi egyetemen szerzett orvosi, fogorvosi, gyógyszerészi,

- az √°llatorvos-tudom√°nyi egyetemen szerzett √°llatorvosi,

- v√©dŇĎnŇĎi, diabetikus, mentŇĎtiszti, gy√≥gytorn√°sz, eg√©szs√©g√ľgyi szakoktat√≥i, diplom√°s √°pol√≥i

- oklev√©llel (k√©pes√≠t√©ssel) rendelkezŇĎk, valamint a k√∂zeg√©szs√©g√ľgyi fel√ľgyelŇĎi fŇĎiskolai szakon v√©gzettek, √©s

- az eg√©szs√©g√ľgyi szakk√∂z√©piskol√°t (szakiskol√°t) v√©gzettek, tov√°bb√° minden olyan vizsg√°z√≥, aki

- 1969. j√ļlius 1-je √©s 1983. december 31-e k√∂z√∂tt ‚ÄěD‚ÄĚ kateg√≥ri√°ra vezetŇĎi enged√©lyt, vagy ‚Äětrolibusz‚ÄĚ kateg√≥ri√°ra j√°rmŇĪvezetŇĎi enged√©lyt szerzett; 1984. janu√°r 1-je ut√°n:

  b√°rmely j√°rmŇĪkateg√≥ri√°ra vezetŇĎi enged√©lyt,‚Äětrolibusz‚ÄĚ kateg√≥ri√°ra j√°rmŇĪvezetŇĎi enged√©lyt,

 ‚ÄěMezŇĎgazdas√°gi vontat√≥‚ÄĚ, ‚ÄěSeg√©dmotoros ker√©kp√°r‚ÄĚ, ‚ÄěLass√ļ j√°rmŇĪ‚ÄĚ kateg√≥ri√°ban k√∂z√ļti j√°rmŇĪvezetŇĎi jogosults√°got szerzett.


Tov√°bbi mentes√≠t√©s a V√∂r√∂skeresztes igazol√°s megszerz√©se al√≥l nem adhat√≥. 


A vizsg√°hoz nem tartozik k√∂telezŇĎ tanfolyam, de √©rdemes megfontolni, hogy oktat√°ssal √©s tank√∂nyvvel  a felk√©sz√ľl√©s eredm√©nyesebb lehet.


A vizsg√°ra a Magyar V√∂r√∂skereszt FŇĎv√°rosi, illetve Megyei Szervezetein√©l eg√©sz Magyarorsz√°gon, N√≥gr√°d megy√©ben a N√≥gr√°d Megyei Szervezet√©n√©l lehet jelentkezni. 

A  vizsg√°ra jelentkez√©s felt√©tele: szem√©lyi azonoss√°got igazol√≥ √©rv√©nyes okirat. A  vizsgad√≠jat √©s az esetleges p√≥tl√°st, illetve honos√≠t√°st is csak a V√∂r√∂skereszttŇĎl kapott postai csekken lehet befizetni. A befizetett csekk/ csekkek/ felad√≥v√©ny√©t be kell mutatni a V√∂r√∂skeresztn√©l.

A sikeres elsŇĎseg√©lyny√ļjt√°s vizsga nem √©v√ľl el.  Az elveszett vizsgaigazol√°s p√≥tolhat√≥. Legfeljebb  5 √©vre visszamenŇĎleg.

Inform√°ci√≥: 3100 Salg√≥tarj√°n, J√°tsz√≥h√°z √ļt. 2. Telefon: 06-32/ 311-617 / 8.00-16.00-ig. / 

Ha a vizsg√°n nem jelenik meg, √ļjabb vizsg√°ra csak a vizsgad√≠j ism√©telt befizet√©se eset√©n jelentkezhet!

Vizsgad√≠j befizet√©s √©rv√©nyess√©ge: az elsŇĎseg√©lyny√ļjt√°s vizsg√°ra befizetett vizsgad√≠j a t√°rgy√©vet k√∂vetŇĎ √©v december 31-ig √©rv√©nyes.

 
 
ElsŇĎseg√©ly ‚Äď √Čletment√©s vizsgafelk√©sz√≠tŇĎ tananyag:


45 nap /               15.000 Ft
24 óra






Vizsgad√≠j:  7.900 Ft

K√∂nyv:       1.600 Ft


A k√∂z√ļti elsŇĎseg√©ly vizsg√°hoz sz√ľks√©ges tananyagot Horny√°k Istv√°n Ph.D.: ElsŇĎseg√©lyny√ļjt√°s mindenkinek c. k√∂nyve tartalmazza. 


Nem vizsg√°hoz kapcsol√≥d√≥ igazol√°s kiad√°s d√≠ja:    4.000 Ft Igazol√°s p√≥tl√°sa/Honos√≠t√°s


A vizsga megkezd√©s√©hez sz√ľks√©ges:

elŇĎzetes jelentkez√©s
sz√ľlŇĎi hozz√°j√°rul√°s 14 √©v alatti illetve 18 √©v alatti vizsg√°z√≥k r√©sz√©re 
érvényes arcképes igazolvány
a vizsgadíj befizetését igazoló csekk feladóvevénye
kit√∂lt√∂tt jelentkez√©si lap 




  



Eredm√©nyes felk√©sz√ľl√©st √©s Balesetmentes k√∂zleked√©st!

  2018.07.01.                                                                                                   Racsk√≥ Ilona

                                                                                                                        Iskola vezetŇĎ